welke leerkracht heeft het grootste hart voor kinderen?

Onze jongeren lopen het minst risico om zwaar ziek te worden van het Corona-virus en toch zijn ze straks reeds twee jaar de speelbal van willekeurige maatregelen en worden ze enorm belemmerd in een normale cognitieve, emotionele en sociale ontwikkeling.

Het afgelopen jaar schreven ouders hiervoor massaal brieven naar de minister van Onderwijs Ben Weyts en naar heel wat directies en CLB’s van scholen.

 

Nu er alweer een schooljaar vol onzekerheden aankomt met dezelfde beleidsvoerders die vorig jaar de ene na de andere maatregel hebben uitgetest op de generatie die het minst risico loopt om geveld te worden na een meestal asymptomatische Corona-besmetting, wordt het hoog tijd om de leerkrachten die op de eerste rij staan voor het aanbieden van degelijk onderwijs en voor het dagelijks welzijn van onze kinderen aan te schrijven en op hun individuele verantwoordelijkheid te wijzen.

 

Dat dat niet altijd gemakkelijk is, begrijpen wij als geen ander. Dat ze daarvoor alle kracht en vooral objectieve kennis en gezond verstand zullen kunnen gebruiken, leidt ook geen twijfel.

 

Om jullie ter voorbereiding op die zware taak zo goed mogelijk te informeren en steunen, vinden jullie via deze link een quiz die jullie logisch denkvermogen zal stimuleren en jullie zo zal helpen om op een menselijke, veilige èn wettelijk correcte manier om te gaan met onze kinderen, ongeacht wat jullie van bovenaf wordt opgelegd.

ondersteunende informatie voor het invullen van de quiz 'gezocht: leerkracht met het grootste hart voor kinderen 💚'

Vragen 1 tot 3:

IFR (Infection Fatality Rate) is het percentage van de mensen die besmet zijn met het virus en er aan zijn overleden.

In dit stevig onderbouwd artikel licht Sam Brokken, Lector en (ex)-onderzoekshoofd 'Gezondheidswetenschappen',  de betekenis van die cijfers toe en zet alles in perspectief. 

 

Uit één van de studies die ook in dit artikel worden aangehaald, vind je hier een samenvatting van de IFR per leeftijdscategorie: IFR van corona (wordpress.com)

 

Sam Brokken is trouwens meer dan het volgen waard. Zowat elke voorspelling die hij deed is intussen (helaas) waarheid gebleken.

Vragen 4 tot 9:

Sciensano is het federale onderzoekscentrum voor de volksgezondheid.
Sciensano ondersteunt met zijn onderzoek het gezondheidsbeleid in België.

Op de website van Sciensano vind je ondermeer de officiële cijfers van besmettingen, ziekenhuisopnames, overlijdens en vaccinatiegraad voor elke gewenste datum of periode.

 

 

Vraag 10:

Over het wel of niet besmettelijk zijn, doen sinds het begin van de Corona-uitbraak de wildste verhalen de ronde.
De besmettelijkheid die oorspronkelijk werd voorspeld, zorgde ervoor dat er draconische maatregelen moesten genomen worden. Gaandeweg werd echter duidelijk dat bij asymptomatische besmettingen slechts een kleine virale lading aanwezig was en dat overdracht in de buitenlucht of voldoende geventileerde ruimtes beperkt was.


WHO: Wie geen symptomen heeft, verspreidt coronavirus nauwelijks | Buitenland | AD.nl

 

Ook de nieuwste inzichten rond besmettelijkheid bij gevaccineerden worden steeds meer duidelijk door wetenschappelijk onderzoek.

 

Vaccinated and unvaccinated individuals have similar viral loads in communities with a high prevalence of the SARS-CoV-2 delta variant | medRxiv

Vraag 11:

Vraag 12:

Vraag 13:

In onderstaand interessant artikel vind je o.a. een overzicht van het aantal aan VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System) gemelde overlijdens na vaccinatie gedurende de afgelopen 30 jaar.

Should you get vaccinated? — Steve Kirsch | TrialSite News | Taking Sides (normanpilon.com)

 

Vraag 14:

Ontdek in dit artikel de meldingsproblematiek bij VAERS.

Covid-‘vaccins’: Gigantische aantallen bijwerkingen niet gerapporteerd! | De Binnenlandsche Bataafsche Courant (wordpress.com)

 

Vraag 15:

Onderstaande vaccinatiegegevens per land komen van OWID (Our World in Data) zoals gepubliceerd op 27 augustus 2021.

Corona statistieken per land wereldwijd (dagelijkse update!) | AlleCijfers.nl

 

Vraag 16:

“Fully vaccinated” Gibraltar sees 2,500 percent increase in “covid” cases, prompting new lockdowns – Dr. Eddy Bettermann MD (dreddymd.com)

 

Volledig gevaccineerd Gibraltar ziet forse stijging corona gevallen - Bewuste Burgers

 

Vraag 17 en 18:

Vlaamse maatregelen tijdens de coronacrisis | Vlaanderen.be

 

Vraag 19:

Een op de vier Vlaamse jongeren in risicogroep voor zelfdoding - België - Knack

 

Vraag 20:

Van corona naar zelfmoordcrisis (trending.nl)

 

Vraag 21:

Griepvirussen verspreiden zich via aerosols.

Die aerosols hebben een diameter van plusminus 60 nanometer (miljardste meter) en de draad diameter van mondkapjes varieert tussen de 50 en 400 micrometer (miljoenste meter).

Dat wil zeggen dat de mazen van de mondkapjesstof 1000! keer groter zijn dan de virusdeeltjes.

Een mondkapje dragen ter bescherming van een virus, is eigenlijk net hetzelfde als kippengaas rond uw bed spannen om u te beschermen tegen muggen.

Met andere woorden: wie nu nog gelooft dat mondkapjes ook maar iets bijdragen ter preventie van het verspreiden van een virus moet dringend leren lezen! En dan heb ik het nog niet eens over de fysieke én psychologische schade die langdurig dragen van mondkapjes veroorzaakt, in het bijzonder bij kinderen.

Dus nogmaals, informeer uzelf over de nutteloosheid van mondmaskers en de onmetelijke schade die ze veroorzaken.

Vraag 22:

Vraag 23:

Vraag 24 en 25:

Discriminatie | Belgium.be