het dragen van een Mondmasker is strafbaar

Het dragen van een mondmasker is niet alleen schadelijk en niet wettelijk, maar blijkt ook nog eens strafbaar te zijn volgens Art.563 bis van het Strafwetboek dat het bedekken van het gezicht verbiedt.

Artikel 563bis

Met geldboete van vijftien euro tot vijfentwintig euro en met gevangenisstraf van een dag tot zeven dagen of met een van deze straffen alleen worden gestraft, zij die zich, behoudens andersluidende wetsbepalingen, in de voor het publiek toegankelijke plaatsen begeven met het gezicht geheel of gedeeltelijk bedekt of verborgen, zodat zij niet herkenbaar zijn. 

Het eerste lid geldt echter niet voor hen die zich in de voor het publiek toegankelijke plaatsen begeven met het gezicht geheel of gedeeltelijk bedekt of verborgen, zodat zij niet herkenbaar zijn, en wel krachtens arbeidsreglementen of een politieverordening naar aanleiding van feestactiviteiten.

Eens je tot hier mee bent in het verhaal, is je verder verdedigen een makkie, of toch niet?

Helaas zijn nog steeds heel veel mensen er van overtuigd dat ze het mondmasker dragen om anderen en zichtzelf te beschermen. Ook al weet jij na het lezen van de talrijke studies en artikelen van experts terzake dat het tegendeel waar is, toch zal je op flink wat weerstand botsen eens je beslist niet langer mee te doen.

Zelf kan ik niet anders meer sinds ik deze pakkende oproep van een 92-jarige Canadese vrouw en overlever van de Holocaust zag. Hoe zou ik mezelf, mijn medemens en vooral mijn kinderen nog langer kunnen verloochenen door me te settelen in gehoorzaamheid?

Vooral haar woorden "Als je gehoorzaam bent aan iemand met slechte bedoelingen, dan gehoorzaam je niet, maar dan werk je met ze mee", hebben me helemaal wakker geschud.

Ik besloot dus niet langer deel te nemen aan een spel dat schade toebrengt aan wie het net zou moeten beschermen en geen winkels meer te bezoeken waar ik zonder schadelijk mondmasker niet welkom ben.  

De eerste paar keer 'in blote mond' gingen vrij goed, tot ik op overdreven assertieve weerstand stootte en er een zoveelste nacht wakker van lag hoe dit aan te pakken zonder mezelf neer te halen en te gaan twijfelen. 

(bij twijfel: kijk nog eens naar de video hierboven!)

leading by example

De Duitse top-advocaat Reiner Fuellmich, die reeds eerder grote corruptiezaken bij Deutsche Bank en VW blootlegde, bereidt momenteel samen met duizenden advocaten wereldwijd het groot 'Neurenberg proces 2.0' voor.

In deze video-conferentie stelt hij het op zijn eigen overtuigde manier nog eens heel duidelijk dat de enige manier om aan deze corrupte praktijken een eind te maken is om 'de maskers te laten vallen' en dat dit enkel bereikt kan worden door zelf het voorbeeld te geven. Dus door niet langer mee te doen met deze misdaden tegen de menselijkheid, zoals hij het consequent blijft noemen.

Je ziet hem trouwens in gesprek met de moedige restaurant-uitbater Tony Roman uit het Amerikaanse Californië, die in zijn Italiaans restaurant mondmaskers verbiedt.

 

Ook Tim Gielen vertelt in dit artikel hoe we op een mooi-humane manier zelf voor de broodnodige verandering kunnen zorgen en samen bouwen aan een parallelle maatschappij.

Doen!

Wanneer je beslist niet langer mee te doen met dit strafbaar, schadelijk spelletje moet je je eerst en vooral goed voorbereiden op de publieke weerstand.

Helaas zijn nog steeds heel veel mensen er van overtuigd dat ze het mondmasker dragen om anderen en zichtzelf te beschermen. Ook al weet jij na het lezen van de talrijke studies en artikelen van experts terzake dat het tegendeel waar is, toch zal je op flink wat weerstand botsen eens je beslist niet langer mee te doen.

Als je tot hier geraakt bent, besef je intussen wel dat het tegendeel waar is: mondmaskers beschermen niemand en brengen integendeel de drager en zijn omgeving schade toe.

Wanneer je overtuigd bent om tegen de stroom in te zwemmen, verwacht je dan aan flink wat weerstand die vaak redelijk assertief geuit zal worden. Hoewel niet gemakkelijk, is de kunst om de boosheid/frustratie bij de ander te laten en te zien wat eronder ligt. 

Een heel interessante kijk op het waarom van de weerstand bij anderen vind je in deze informatieve video van Eva Van Zeeland.

(102) 5 Redenen WAAROM heel veel 😷 mensen DE WAARHEID niet kunnen zien 👁️ - YouTube

Wat voor mij het beste werkt, is om niet in discussie te gaan, maar op een rustige manier duidelijk te maken dat ik niet meer mee doe met dit spelletje omdat het 

1. schadelijk is voor mezelf en mijn omgeving

2. niet verplicht is en 

3. zelfs verboden is

Wanneer de handelaar er toch op staat dat ik een mondmasker opzet, weiger ik beleefd en verlaat zijn zaak.

Ik zeg hem dat hij een klant kwijt is en dat er steeds meer mensen zich wel bewust zijn van hun rechten en hij dus nog meer klanten zal verliezen.

Ik overhandig hem deze flyer waarop ik alles handig heb samengevat.

Eén keer per week stuur ik brieven naar alle zaken waar ik wel/niet welkom was in de afgelopen week, in de hoop dat steeds meer handelaars de huidige rechten en plichten gaan toepassen, zonder discriminatie van hen die de wetten volgen en zich niet langer onderwerpen aan schadelijke, onwettelijke maatregelen.

Om de boodschap nog duidelijker te maken, kan je de brieven met hun bijlages versturen in een enveloppe met dit sprekend adreslabel erop.

hoe voorkom je een boete?

Op de website van meester Carine Knapen ontdek je hoe je boetes vermijdt en weerlegt

De boetes vs uw rechten en de relevante wetsartikelen (carineknapen.info)

 

Ook de website Bewuste Burgers heeft een handig overzicht gemaakt

Procedure rond boete voor het niet dragen van een masker - Bewuste Burgers

 

Op deze website kan je een handig pasje bestellen dat je altijd bij kan houden waarop in het kort de wetgeving als geheugensteuntje vermeld staat. Er zijn ook pasjes te verkrijgen wanneer je niet wilt dat jij of je kinderen getest of gevaccineerd worden.
www.barriodeltacos.com

Wat je vooral niet mag vergeten is dat we met meer en meer zijn die inzien dat een wet die geen wet is en die mensen schade toebrengt, niet langer gevolgd mag worden!

Samen kunnen we voor een verandering zorgen, zodat bedrijven, handelaars en scholen eindelijk gaan inzien dat het ook anders kan en dat we een maatregel die niemand beschermt en die onwettelijk en zelfs strafbaar is zo snel mogelijk moeten achter ons laten.