Nu je op de hoogte bent van het belang van virussen en bacteriën en het belang van een goede immuniteit, zouden de opgelegde maatregelen onze gezondheid vooral moeten bevorderen door een doorgedreven ondersteuning van ons immuunsysteem mogelijk te maken, maar in werkelijkheid verhinderen ze die net!

  • de dagelijkse negatieve berichtgeving in de media veroorzaakt heel wat stress bij een groot deel van de bevolking. Stress stagneert de vermeerdering van onze natural killercells, dé eerste-lijns soldaten van ons immuunsysteem.

  • we worden gedwongen van huis uit te werken, van achter een laptop te vergaderen en kunnen nauwelijks naar  sportclubs, terwijl voldoende beweging net de witte bloedcellen stimuleert die zorgen voor een versterkte immuniteit

  • zuurstof stimuleert de stofwisseling en werkt bijgevolg ondersteunend voor een goed werkend immuunsysteem. Mondmaskers verhinderen net de opname van zuurtof en veroorzaken een verhoogde CO2-concentratie wat nefast is voor een goede gezondheid.

  • Vitamine D is dé weerstandsondersteuner bij uitstek! De meeste mensen die overleden aan het Corona-virus hadden een vitamine D-tekort. Het dragen van mondmaskers vermindert de aanmaak van vitamine D omdat ze meer dan de helft van ons gezicht bedekken. 

  • onze huidbarrière is het eerste contact met een virus en zorgt voor de primaire activatie van ons immuunsysteem. Frequent gebruik van schadelijke alcoholgels tast net onze huidbarrière aan.

  • sociale contacten zijn onontbeerlijk voor de sociale wezens die we van oorsprong zijn. Bij knuffelen komt het hormoon oxytocine vrij, ook wel eens het liefdeshormoon genoemd. Dit hormoon zorgt ervoor dat we ons gelukkig voelen. Het verlaagt de bloeddruk en heeft invloed op het stressniveau. Mensen die veel aandacht en warmte van anderen krijgen hebben een beter afweersysteem en voelen zich gelukkig en tevreden.
    'Social distancing' zorgt net voor het omgekeerde effect.
     

Het lijkt er op dat we in België met de maatregelen ter bestrijding van het virus en de stress die daarmee gepaard gaat, goed bezig zijn om voldoende "perfecte gastheren" te creëren voor zowat elk virus dat nu de ronde doet. 

Gelukkig zijn er intussen een paar mogelijkheden om niet langer mee te doen met deze schadende maatregelen, zonder hiervoor beboet te worden. Verneem er hier alles over.