Een dikke pluim voor de vriendelijke winkelverantwoordelijke

Gepubliceerd op 22 mei 2021 om 11:39

Ik wil graag een dikke pluim uitdelen aan de winkelverantwoordelijke van de Lidl waar ik gisteren mondmaskerloos en met een bijna-knuffel mijn verhaal mocht doen en waar ik met een echte glimlach mijn boodschappen mocht afrekenen.

Toen ik met blote mond de kassa naderde, werd ik nochtans eerst, zoals wel vaker gebeurt, op niet zo vriendelijke wijze toegesproken door de kassierster omdat ze een kledingstuk bij me miste.

Toen ik haar wees op het ontbreken van een wettelijk kader ivm mondmaskers en het totaal afwezige nut om het te dragen, mompelde ze vanuit de CO2-rijke ruimte achter haar mondmasker dat ze er geen woorden meer wou aan vuil maken en bewoog met holle, afwezige blik haar vinger met groot gemak richting het geheime knopje waarmee ze in no-time haar leidinggevende tevoorschijn toverde.

De verantwoordelijke verzocht me vervolgens nogmaals een mondmasker op te zetten, maar haar vriendelijkheid zette tegelijk de deur open voor een mooi gesprek van hart tot hart.

Ook zij vond het maar niets, de hele dag tegen weerstand ademen en hoofdpijn krijgen van het inademen van haar eigen afvalstoffen, maar ze moest want kreeg wekelijks haar instructies van 'hogerhand' en wist helemaal niets over de onwettelijkheid van de gezichtsbedekking.

Ik zei haar dat ik haar wel begreep, maar dat het hoog tijd is dat we met z'n allen onze wetten en rechten kennen en beloofde alvast om 'hogerhand' aan te schrijven met de uitleg van het wettelijk kader en de schadelijke gevolgen van langdurige mondmaskerdracht en hun verantwoordelijkheid daarin t.o.v. de medewerkers en klanten.

De winkelverantwoordelijke, die zich gesteund voelde door zoveel begrip en door mijn belofte, keek me met dankbare ogen aan en zei dat ze mij een dikke knuffel zou geven zodra het weer mocht.

De niet zo vriendelijke kassierster hield het niet langer uit bij het aanschouwen van zoveel menselijk begrip en voegde er met hervonden adem en vernieuwde hoop in haar blik en haar hart aan toe dat ik van haar ook een knuffel tegoed had en van al haar collega's ook...

Het is echt zó belangrijk om massaal te blijven communiceren en elkaar te blijven begrijpen.

Vanuit begrip is nog zoveel mogelijk.

En vanuit liefde, altijd maar opnieuw,
liefde en begrip...

En nu kruip ik dus in m'n pen om 'hogerhand' te informeren.

P.s. De brief vind je hier.

We must keep going, warriors! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.